Bromsar

Det finns få saker i en bil som är så kritiska för säkerheten som fungerande bromsar. Valet att överlåta bromsbytet till en professionell verkstad kan ofta vara det klokaste, men beror på typ av bromssystem och din egen kompetens. Oavsett om du letar efter hela bromssystem eller specifika bromsok, har du kommit rätt. Vi erbjuder högkvalitativa begagnade bromsar som säkerställer att din bil kör säkert och effektivt. Använd filterfunktionen för att se om vi har reservdelen till just din bilmodell!


Bromssystem

Bromssystemet i en bil är avgörande för din säkerhet och de omkring dig. Det består av flera komponenter inklusive bromspedalen, huvudbromscylindern, bromsvätska, bromsledningar, bromsok, bromsskivor och bromsbelägg. Dessa delar arbetar tillsammans för att minska bilens hastighet eller få den att stanna helt. Ett effektivt bromssystem ger snabb och pålitlig bromsning under alla körförhållanden. På Allabildelar.se kan du hitta alla delar du behöver för att underhålla eller uppgradera ditt bromssystem med förtroende.

Bromsok

Bromsoket är en central del av bromssystemet som omsluter bromsbeläggen och pressar dem mot bromsskivorna för att skapa friktion, vilket i sin tur bromsar bilen. Det är viktigt att bromsoket fungerar korrekt för att säkerställa effektiv bromsning. Slitna eller skadade bromsok kan leda till sämre bromsprestanda och ökad bromssträcka. Hos Allabildelar.se hittar du begagnade bromsok av hög kvalitet som kan återställa eller förbättra ditt fordons bromsprestanda till en bråkdel av kostnaden för nya delar.


Köp begagande bromsar hos Allabildelar.se

Hos Allabildelar.se är det viktigaste pålitliga och effektiva bromsar – för din säkerhet på vägen. Därför erbjuder vi ett brett utbud av begagnade bromsar och bromskomponenter som har testats för att säkerställa deras kvalitet och prestanda. Att välja begagnade bildelar är hållbart både för din ekonomi och vår miljö!


Vanliga frågor bromsar


Vilka typer av bromsar finns det?

Det finns i huvudsak tre typer av bromssystem i fordon: hydrauliska, mekaniska och elektroniska bromssystem. Dessa system kan ytterligare kategoriseras i skivbromsar och trumbromsar baserat på deras fysiska utformning och funktion.


Hur funkar bromsar på bil?

När du trycker på bromspedalen skapas ett hydrauliskt tryck i huvudbromscylindern, vilket i sin tur överför detta tryck genom bromsvätskan i bromsledningarna till bromsoken. I ett bromsok pressas bromsbeläggen mot bromsskivan, vilket skapar friktion och bromsar fordonet. Effektiviteten av denna process beror på flera faktorer inklusive tillståndet på bromsbelägg, bromsskivor och bromsvätskan.


Hur mycket kostar det att byta bromsar?

Kostnaden för att byta bromsar kan variera beroende på bilmodell, typ av bromsar och om du väljer nya eller begagnade delar. Genom att välja begagnade bromskomponenter från Allabildelar.se kan du minska kostnaden jämfört med nya delar utan att kompromissa med kvaliteten eller säkerheten.

Bilmärke
Modell
Drivmedel
Årsmodell

Sortera efter:

Välj...

Om oss

Vår passion för miljöfrågan driver oss på daglig basis, och som nordens största bildemonteringskedja spelar vårt arbete stor roll för branschens återvinningsmaskineri.
Läs mer här

Webbplatsinformation

Alla rättigheter förbehållna, Allabildelar © 2024