Allabildelar.se använder ett branschutvecklat datorsystem som hjälper oss att arbeta strukturerat och effektivt. Det gäller allt från inskrivning och lagerhantering till försäljning och utleverans. När bilen kommer in i verkstadshallen sker inskrivning av bilen. Vissa uppgifter om bilen hämtas från bilregistret och andra matas in manuellt i datorsystemet. På ”demonteringskortet” hamnar bland annat:

Modellbeteckning – Bilmodellens unika kod. Växellådstyp / kod – Växellådstyp eller växellådskod
Färg kaross / kod – Karossens unika färgkod eller namn Mil – Hur långt bilen har körts.
Motorstorlek – Hur stor slagvolym motorn har. Motortyp / kod – Motortyp eller motorkod.
Karosstyp – Vilken kaross bilen har. Exempelvis sedan eller kombi. Färginredning / kod – Vilken klädselkod inredningen har.
   

Statistik, metoder & mångåriga rutiner

Innan bilen demonteras kontrolleras att både registreringsnummer och chassinummer stämmer överens med uppgifterna på demonteringskortet. Bakom de metoder och rutiner som vi använder på Atracco AB för att bestämma vilka delar vi ska lagra, ligger mycket kunskap och en stor mängd statistisk.

Kvalitetsbedömning innan demontering

Innan delarna demonteras kontrolleras de så att inga synliga skador finns. Det är en naturlig del i arbetet att bedöma, provköra och testa alla komponenter. Detta ingår som en viktig del i demonteringsprocessen.

Så fort delen har demonterats märks den med ett unikt referensnummer. Delen är nu klar för att läggas upp på vårt lager, och du som kund kan hitta den genom att söka efter den med hjälp av ditt registreringsnummer eller delens artikelnummer på vår hemsida.

Alla fordon miljösaneras i samband med demontering.

 

Om oss

Vår passion för miljöfrågan driver oss på daglig basis, och som nordens största bildemonteringskedja spelar vårt arbete stor roll för branschens återvinningsmaskineri.
Läs mer här

Webbplatsinformation

Alla rättigheter förbehållna, Allabildelar © 2024